Pentru a afla costul total si exact al infiintarii unei Intreprinderi Individuale II in Arad precum si documentele necesare va rugam sa ne contactati la 0725888777.

Actele necesare infiintarii unei II (Intreprindere Individuale) in judetul Arad:

  1. actul de identitate al titularului intreprinderii (copie CI sau copie Pasaport)
  2. o copie dupa actul de proprietate sau copie dupa actul de identitate al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al intreprinderii individuale.(in cazul in care nu dispuneti de un spatiu pentru a stabili sediul social al II,  va putem asigura gazduire de sediu social  pentru o durata de minim 6 luni. Daca alegeti sa va gazduim noi sediul social in Arad nu mai aveti nevoie de dovada dreptului de proprietate, de acordul vecinilor si de avizul asociatiei de proprietari)
  3. dovada privind pregatirea sau experienta profesionala se atesta cu urmatoarele documente:
  • diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant;
  • certificatul de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala;
  • certificatul de competenta profesionala (cartea de mestesugar, carnetul de munca al solicitantului, declaratie de notorietate cu privirea la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localităţii respective în mod gratuit, în cazul meseriilor traditionale artizanale);
  • atestatul de recunoastere şi/sau echivalare pentru persoanele fizice care au dobandit calificarea în strainatate;
  • atestatul de recunoastere a calificarii dobandite în strainatate, în afara sistemului de invatamant;
  • orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
Suna acum

Regimul fiscal al Intreprinedii Individuale

O intreprindere individuala poate avea angajati cu contract de munca si poate colabora cu alti intreprinzatori. Astfel, potrivit OUG nr. 44/2008, titularul unei intreprinderi individuale, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit

Titularul unei intreprinderi individuale trebuie sa plateasca catre stat atat impozit pe venit, cat si contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii si la cel de sanatate. Daca intreprinderea individuala are angajati cu contract individual de munca, atunci trebuie platite impozite si contributii si pentru acestia. Impozitul pe venit al intreprinderii individuale se stabileste prin aplicarea cotei de 10% asupra veniturilor impozabile. In sistemul real (contabilitatea in partida simpla), titularul intreprinderii individuale va determina venitul impozabil ca diferenta intre incasari (venituri) si platile efectuate (cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri), iar evidenta acestora se realizeaza prin Registrul-Jurnal de incasari si Plati. Daca titularul intreprinderii individuale opteaza pentru impunerea fiscala in regim de norma de venit, atunci trebuie sa stie ca aceasta norma reprezinta un estimat de venit stabilit de autoritatile locale si ANAF pentru fiecare judet in parte, indiferent de suma incasata. In functie de acest estimat se determina impozitul de plata.

Pentru a afla costul total si exact al infiintarii unei Intreprinderi Individuale II in Arad precum si documentele necesare va rugam sa ne contactati la 0725888777.

Suna acum